Mistral Klíma
Tel: 06/30-385-7276
Karbantartás

Klíma szerelés, karbantartás

https://www.youtube.com/shorts/qdR8nEi3caA

►   Klíma berendezésének tisztítását, amennyiben fűtésre is használja, célszerű évente kétszer, tavasszal és ősszel elvégeztetni.

Amennyiben csak hűtésre használja, érdemes már a télen kihívni a szakembert, mivel tavasszal elindul a szerelési szezon, így elkerülhetjük, hogy karbantartás nélkül kelljen újra használatba venni a klíma berendezést.

Továbbá a gyártói garanciát csak, és kizárólag, akkor tudjuk érvényesíteni, ha az élőírt karbantartás megtörtént.

 

►  A split klíma garanciális karbantartásán felül nagyon fontos szempont az egészség megóvása.

A klímaberendezés nem a kinti levegőt fújja be a helyiségbe, hanem a belső levegőt forgatja vissza.

A beltéri egység hőcserélőjén, ventilátorán, csepptálcáján lerakodott szennyeződéseken megtelepedhetnek baktérium-, gomba- és penésztelepek.

Amikor beindítjuk a klíma készülékünket ezek a kórokozók a helyiség levegőjébe jutnak, ezáltal különböző légúti megbetegedést okozhatnak (allergia, asztma, legionella).

 

►   Az egészség megóvásán túl fontos szempont még a split klíma gazdaságos működése is.

A karbantartás kiterjed a kültéri egység tisztítására, karbantartására is.

 A klíma kültéri egysége a szabadban található, ezért nagymértékben ki van téve a pornak, az esőnek stb., és a rárakódott kosz megakadályozza a levegő szabad áramlását a hőcserélőben. Emiatt a kondenzátor hőleadó képessége romlik, a gép kompresszora többet jár, tehát nagyobb lesz a klímakészülék áramfelvétele és a teljesítménye is csökken. A megnövekedett fogyasztáson túl nem elhanyagolható szempont az sem, hogy gyorsabban elhasználódik a készülék, lecsökken a hasznos élettartama!

 

►   A tisztításon túl, a klíma készülék optimális működésének érdekében még szükség van a gép paramétereinek, valamint nyomás értékeinek ellenőrzésére is, nyomásmérő műszerekkel, annak megállapítására, hogy a klíma megfelelően dolgozik-e, és hogy a működési paraméterek a megkívánt értékeken belül helyezkednek-e el.

 

Összefoglalva a tisztítás karbantartás miért nem elhanyagolható:

   garancia feltétele

⌂   egészség megőrzése, megóvása

⌂   gazdaságos költéséghatékony üzemelés